SLAM!

SLAM! Platform

Volg SLAM! met de nieuwe site en apps

LiveWall heeft samen met RadioCorp een compleet nieuwe visie en strategie opgezet voor de digitale toepassingen van SLAM! Het nieuwe platform voorziet SLAM! en haar fans van alle mogelijkheden op gebied van content en engagement. Ook al zou je willen, je kan nu echt niet meer om SLAM! heen! 

Het platform voorziet de SLAM!-luisteraar van alle benodigde tools om de activiteiten van het entertainment bedrijf SLAM! op de voet te volgen. Interactie met het platform is mogelijk door de volgende functies:

Players
Luister naar de diverse digitale stations van SLAM! met de SLAM!-webplayer, de externe players beschikbaar bij NederlandFM en radio.nl, of gebruik de native implementatie van Triton binnen de SLAM! Android- en iOS apps. 
De players beschikken over alle gemakken die je van een player verwacht. Start en pauzeer je stream, maar switch ook eenvoudig naar een overzicht met alle laatste video's of een overzicht van alle SLAM!-themakanalen. 

Content
Het platform geeft SLAM! (en haar partners) de mogelijkheid om de beschikbare content mooi te etaleren. De content varieert hierin van video content tot en met het agenda overzicht van de aankomende MixMarathon! 
Aan de hand van een embed functionaliteit is het voor de SLAM!-redactie mogelijk om de content toe te voegen aan het platform.

Campagnes
LiveWall en RadioCorp werken reeds lange tijd samen op het gebied van campagnes. Binnen het nieuwe platform zijn de aparte beheer omgevingen voor de campagnes geïntegreerd. Dit geeft SLAM! de mogelijkheid om zeer snel campagnes op te zetten in de vorm van toplists (bijv. Zomer top 10), awards (SLAM! awards) en simpele winacties.  Maar ook campagnes  in combinatie met branded partners. Dit leidt tot de mogelijkheid van het vergroten van commerciële diensten binnen het platform. 

Spotify-koppeling
Premium partner van Spotify zijn, biedt vele mogelijkheden. LiveWall heeft de kennis van de Spotify API ingezet om binnen het SLAM!-platform een Spotify-koppeling toe te voegen binnen de chart module. 
De SLAM! redactie update iedere week de SLAM!40 binnen het platform. De Spotify-integratie maakt het mogelijk om binnen het CMS snel de juiste nummers op te zoeken en geeft de fans binnen het platform de mogelijkheid om een 30 seconden preview van een nummer te luisteren. 

Communicatie met de studio
SLAM! kent een sterke focus op engagement. Engagement met de luisteraar is een belangrijk motief dat terugkomt in veel onderdelen van het platform. 

In samenwerking met Pluxbox heeft LiveWall een messaging module opgezet. Middels een inlog (services geïntegreerd in alle touchpoints) heeft de luisteraar in de website en app toegang tot de communicatie module. De module ondersteunt audio-, video- en tekstberichten evenals het uploaden van images. De SLAM!-jocks hebben de mogelijkheid om direct vanuit de studio een reactie terug te sturen. 

Mobiele apps
De mobiele apps zijn gericht op de diehard SLAM!-fans. De focus in de app ligt op het direct en simpel aanbieden van de audiostream via de player. 

Naast het beschikbaar stellen van de streams, biedt de app een overzicht van de content, de SLAM! programma's en presentatoren en uiteraard de campagnes en messaging module. 

Easy to use CMS
Uitgangspunt van het CMS is dat het de dagelijkse operatie van de SLAM! redactie moet versimpelen. What you see is what you get! 

Het platform wordt daarom door de SLAM!-redactie beheert vanuit een easy to use CMS. De functionaliteiten binnen het CMS zijn op maat gemaakt voor het platform, dit voorkomt dat er functies in het CMS zitten die niet worden gebruikt. Naast het managen van de input voorziet het CMS diverse preview-, upload-, en export functies.

 

Bekijk ook..